Драма, битка и пробиви на килограм: Гришо е на 1/8-финал! А там среща Анди Мъри

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите в тазгодишното издание на US Open.
Това стана възможно след успех на хасковлията над португалеца Жоао Соуса в третия кръг на надпреварата.
Димитров се наложи с 3-1 сета (6:4, 6:1, 3:6, 6:2) и очаква Анди Мъри в следващата фаза от надпреварата.
Григор започна мача с двойна грешка, но в последствие се поправи и вкара два аса, приключвайки подаването си при 40:15.
Соуса показа доста неубедителни действия от своя страна, позволявайки на Димитров да вземе две от разиграванията в подаването му. Така или иначе геймовете бяха поделени – 1:1. Нови два гейма от по 40:30 за сервиращия и резултатът вече беше 2:2.
В петия гейм Григор допусна съперникът му да получи точка за пробив, но я спаси, а в последствие обърна нещата в своя полза. В седмия ситуацията се повтори, но отново българинът се добра до успеха.
При 5:4 в полза на Димитров, Соуса допусна първия пробив и даде възможност на българския си опонент да поведе с 1-0 сета в срещата.
Вторият сет се различаваше чувствително от откриващия. В него на корта имаше само един господар – Григор Димитров.
Третият сет беше истинска катастрофа за Димитров. Пробивите в негов ущърб се редуваха един след друг, като Соуса поведе с категоричното 5:0.
Гришо спечели подаването си и един пробив, достигайки до три спечелени гейма, но след това Соуса сложи точката на сета – 3:6.
Всичко си дойде на мястото в последния сет от мача, когато отново след размяна на възможности за пробив, а и няколко използвани такива, Григор надделя с 6:2, а по този начин спечели и оказалия се доста драматичен сблъсък.
Досега двамата се бяха срещали два пъти, като правеха истински трилъри, въпреки че Соуса не е от световна класа.
Първият им сблъсък бе именно в Ню Йорк, но преди цели три години. Гришо тръгна като фаворит в двубоя от първия кръг, но загуби драматично в пет сета – 3:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:2.
Следващата им среща бе не по-малко тежка и изпълнена с обрати. Тя се състоя миналата година, на турнира в Куала Лумпур, през септември. Тогава на осминафиналите българинът навакса един сет изоставане, за да победи след 2:6, 6:3, 6:4.
Сега той повтори упражнението и е на 1/8-финал в САЩ.
Анди Мъри е следващият съперник на Григор Димитров. Мъри се справи с упоритата съпротива на Паоло Лоренци след 7:6 (4), 5:7, 6:2, 6:3 и очаквано продължи напред след три часа и 20 минути игра.

Topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.