Д-р Валентин Василев и депутатът Ирена Соколова обсъдиха бъдещето на туризма в общината

Кметът д-р Валентин Василев представи потенциала за развитие на туризъм в Община Разград на Ирена Соколова – зам.-председател на парламентарната група по култура, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. В античния Абритус директорът на Регионалния исторически музей Иван Иванов и археологът Галена Радославова представиха крепостта, района около нея и изградените музейни експозиции и уточниха, че развитието на туристическия обект е свързано с археологическите проучвания на неговата територия, чрез които освен научните резултати и намерените движими културни ценности се разкриват обекти, които след това се социализират и стават обекти на културния туризъм. В тази връзка кметът уточни, че идеята на ръководството на община Разград е да се подготви добра маркетингова стратегия за привличане на чужди и наши туристи. Двамата с г-жа Соколова обсъдиха възможностите за популяризиране на Абритус и превръщането му в атрактивна дестинация.
Преди това Ирена Соколова взе участие в областното отчетно събрание на „Жени ГЕРБ“, съобщиха от офиса на партията в Разград. След доклада на областния клубен ръководител Стоянка Якимова, Ирена Соколова поздравила областната структура за активността им, множеството инициативи и разнообразни идеи, довеждащи до социална активност на цялата област и реална промяна на профила на региона.
Като потвърждение за високата оценка Соколова анонсирала предстояща Регионална политическа академия на „Жени ГЕРБ“ Разград на 30 септември, 1 и 2 октомври.
В нея ще участват представителки на структурите от Разград, Силистра, Търговище и Шумен.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.