Партиите от управляващото мнозинство си стиснаха ръцете за цял мандат

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Срещата се провежда ден след началото на новата парламентарна сесия, на която от ДПС поискаха предсрочни парламентарни избори, веднага след президентските, а реформаторите се разминаха в декларациите си. Уж от името на Реформаторския блок лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че категорично отхвърля политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси засягащи общата европейска политика – позиция, зад която не застана мнозинството в парламентарната група. „Радан Кънев искаше да изрази мислите си, но по-голямата част от РБ смятаме, че това правителство прави стъпки за реформиране на сферите образование, здравеопазване, икономика, отбраната и другите важни сектори“, каза секретарят на ПГ на РБ Димитър Делчев.

Управляващото мнозинство днес са си стиснали ръцете с аргументира с националните интереси на България на фона на международните заплахи.

Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО, се посочва още в съобщението.

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.