Въпрос с повишена трудност: Как АПИ избра точно кои дупки да изкърпи по пътя Балкански-Благоево-София?

Пътно-строителни машини ревнаха по пътя през Балкански към Благоево и от там към София. Работници изрязват най-големите ями по 10-километровата отсечка, която бе алтернативен маршрут за всички видове пътно-транспортни средства докато вървеше 45-дневният основен ремонт на пътя от Разград до Попово. В разградския участък той бе затворен тъкмо до разклона за Тръстика и Балкански и, съвсем очаквано, през това време тежките камиони буквално смазаха шосето през Балкански. Това съобщихме в
e-Razgrad.bg точно преди месец, приветствайки инициативата на Агенция „Пътна инфраструктура“.IMG_5400 (1296 x 864)
Сега, след като ремонтът е направен, изниква един въпрос с повишена трудност: как експертите в „Пътно-то“ избраха точно кои дупки да бъдат изкърпени по пътя Балкански-Благоево-София? Как точно разбраха кои от зейналите ями по асфалта са стари и не бива да бъдат пипани, а да бъдат заличени само тези, които – според тях – са се озъбили грозно тъкмо по времето докато този участък бе натоварен заради ремонта на основния път между Разград и Попово през Пчелина?
Резултатът от тази самодейност обаче е точна илюстрация на свършена по нашенски работа – през пръсти, колкото да бъде отчетена. Дали пък натоварените с нея не са използвали отпускарския август да скътат едни пари от икономии…IMG_5409 (1296 x 864)
От което страдат всички, които минават по пътя – дупките са си по местата и движението става на зиг-заг, видно и на снимката. Любопитно, какво ли би станало с отговорните за ремонта, ако на път за някъде премиерът Бойко Борисов мине с черния си джип от тук? Той, между другото, ако влезе и от към Търговище, ще отсече както преди няколко години: „Такъв път в държавата другаде няма!“
Справка: думите на  министър-председателят са от деня,в който той бе в Разград за откриването на спортната база на ПФК „Лудогорец“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.