Собственици на над 50 000 крави от Североизтока на семинар за болестите и лечението на копитните заболявания

Собственици на над 50 000 крави от Североизтока се събират утре на семинар за болестите и лечението на копитните заболявания при говедата. В дискусиите ще участват и ветеринарните доктори, ангажирани с лечението и здравето на животните на север от Балкана – от Велико Търново до Черно море, съобщи основният организатор на семинара
д-р Никола Досев, собственик на „Фарма тийм“ ЕООД – Разград.
Трима професори от Тракийския университет в Стара Загора: Йордан Николов, Михаил Паскалев и Михни Люцканов, ще изнесат лекции за храненето, метаболизма и куцотата при млечните крави; профилактиката и лечението на копитните заболявания при говедата и каква е ролята на микробния фактор и микросредата за появата на заболяванията по копитата на животните.
След теоретичната част домакините са организирали демонстрация на продукти за копита и нещо ново в помощ на фермерите – станок, с който нуждаещото се от лечение и профилактика животно се повдига от земята и се обездвижва в легнало положение, докато траят манипулациите по копитата му. Машината се произвежда от кубратскта фирма „Асотекс“.
Целта на семинара е отново да съберем заедно говедовъди, лекари, учени, производители и търговци на лекарства и принадлежности за отглеждане и лечение на млечни крави, каза д-р Досев. Всички заедно да видим най-новите и модерни неща в сектора, допълни докторът.
Припомняме, че „Фарма тийм“, съвместно със свои съмишленици и приятели, е традиционен организатор на подобни семинари. Напоследък те се провеждат всяка година.
Този е в СПА Център „Островче“ и започва в 13.00 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.