Екипът на Областния информационен център се срещна с хората от третата възраст

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград домакинства среща на тема „Успешни проекти в Лудогорието и новите възможности за еврофинансиране”. В дискусията се включиха председатели и членове на областния и общинските съюзи на пенсионерите, в които членуват общо над 1500 души, съобщиха от Центъра.
Пред тях експертите представиха резултати от европроектите в Лудогорието през отминалия период 2007-2013 г. и изпълнявани по настоящия програмен период проекти в Лудогорието.
Стана ясно, че местната власт подготвя две проектни предложения на обща стойност близо 16 млн. лева за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., които ще депозира до края на месец юли тази година.
Едното предложение е за благоустрояване на жилищен комплекс „Орел” в Разград на стойност близо 6 млн. лева. В квартала се предвижда изграждане, реконструкция и рехабилитация на зелени площи, кътове за отдих, беседки, пешеходни алеи и тротоари, поставяне на енергоспестяващо осветление, строителство и възстановяване на детски и спортни площадки.
Второто предложение е за енергийна ефективност в образователни институции – седем детски градини, две детски ясли, Основно училище „Н. Й. Вапцаров” и втори корпус на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, ще бъде построен и дълго очакваният физкултурен салон. Бюджетът на проекта възлиза на над 9,8 млн. лева.
По време на срещата и след нея имаше оживена дискусия, на която участниците получиха отговори на вълнуващите ги въпроси. Те споделиха своите впечатления и критични бележки за стореното с евросредства в града, общината и Лудогорието.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.