Нападналият за половин час две жени, обеща да възстанови щетите

Днес пред състав на Разградския окръжен съд застана рецидивистът Сашо Илиев от Варна, извършил за половин час два грабежа на жени.
Според обвинителния акт на 25 септември 2015 г. 24-годишният Сашо Илиев се срещнал със свой познат от варненския затвор, където двамата изтърпявали ефективни присъди за извършени престъпления. До сутринта двамата пили в дискотека „Пайнер“ в Разград. На излизане от дискотеката Сашо признал на своя познат, че ще извърши грабежи над случайни минувачи, за да си набави пари. В 7,30 часа той забелязал жена, която използвала проходилка, за да се придвижва. Промъкнал се зад гърба й, издърпал със сила пазарската чанта от ръцете й и побягнал. След като се отдалечил, открил в чантата на жената само бутилка с минерална вода. Половин час по-късно подсъдимият видял друга жена, която се прибирала от кварталния магазин с покупки. Издебнал я в гръб, издърпал със сила чантата, в която имало портфейл с 50 лева и хранителни продукти, и побягнал. С парите от грабежа си купил билет за Варна.Стойността на отнетото при двата грабежа е 75 лева.
Днес трябваше да се състои предварително изслушване на подсъдимия. Пострадалите жени Паунка Атанасова и Пенка Друмева, не се явиха в съдебната зала. Подсъдимият заяви, че иска да сключи споразумение с прокуратурата, след като възстанови щетите на двете пострадали жени. Адвокатът му представи медицински документ за карциномно заболяване на бащата, с оправданието, че това е причината да не е върнал парите до днес. Съдът даде възможност на подсъдимия да върне заграбеното и отложи делото за 20 юли.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.