На Деветия фестивал „Звезден път“ – награда „Звездичката на Дучева”

На Деветия национален детски фестивал „Звезден път“ утре и вдругиден в Разград, ще има специално учредена нова индивидуална награда – „Звездичката на Дучева”, в памет на именитата музикална педагожка Марияна Дучева, главен инициатор за провеждането на фестивала, която почина в края на миналата година. Това обявиха организаторите от сдружение „Бъдеще за Европа“.
В организацията на конкурса под патронажа на кмета на града д-р Валентин Василев, по традиция помагат Община Разград и Областната дирекция на МВР.
Очаква се в двата фестивални дни на сцената в Общинския културен център талант да демонстрират над 300 деца от цялата страна.
Заявки за участие са пристигнали от Варна, София, Шумен, Търговище, Русе, Пловдив, Добрич, Горна Оряховица, Разград, Генерал Тошево, Кубрат, Исперих, Каспичан, Велики Преслав и др. Конкурсът е в три модула: за популярна песен, танц и рисунка. Ще пеят над 70 деца, други над 200 ще танцуват, а до момента постъпилите рисунки са над 20.
Певците ще оценява жури с председател Мая Райкова. В състава са още Кристина Иванова, която спечели телевизионното предаване „Гласът на България”. Танцьорите ще бъдат пред погледа на жури с председател хореографа и директор на Капанския ансамбъл Румян Занев, а председател на конкурса за рисунки ще бъде Ненко Метев.
Конкурсната програма за популярна песен е на 24 юни от 10 часа, а танците са на следващия ден от 9 часа. За най-добрите певци, танцьори и художници ще има много награди, обещават организаторите.
Официалното откриване е утре вечер от 17 часа. Мотото на фестивала е „Детско изкуство за безопасност на движението“. И тази година пред новия театър ще се появят батковците и каките от мотоклуб „Лудогорски братя“, за повозят децата на лъскавите си мотори и за да им покажат още веднъж задължителни за тях неща, когато са на пътя.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.