Готвят Областен план за превенция на престъпността

Областният управител Манол Кившанов председателства днес работна среща между представители на местното самоуправление и териториалните структури на изпълнителната власт, имащи отношение към опазване на обществения ред и сигурността на населението, съобщиха от пресцентъра на губернатора.
Целта на дискусията бе създаване на организация за изготвянето на Областен план за превенция на престъпността за периода 2016-2018 г. по специално разпореждане за това на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и във връзка с проведени срещи с директорите на областни дирекции на МВР, началниците на районни управления, областните управители, представителите на местната власт и Националното сдружение на общините, в рамките на инициативата „Заедно в превенцията на престъпността”.
На централно ниво е изготвен план със 113 мерки, предоставени от всяко министерство и институция. Намерението е по аналог да се разработи този модел във всяка област и община.
На работната среща днес беше обсъдена методологията за изготвянето на Областния план за превенция на престъпността (2016–2018)
Кметовете на общините на територията на областта получиха указания за изготвяне на планове за работа на местните комисии за обществен ред и сигурност към всяка община, както и методически указания за практическо прилагане на проблемно ориентиран подход за осигуряване на ред и сигурност в партньорство с обществото
Копие от Областния план за превенция на престъпността трябва да бъде изпратено до 30 юли 2016 г. на Главна дирекция „Национална полиция”, а на тримесечие ще се докладва на министъра на вътрешните работи за изпълнението му.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.