Намалиха обезщетенията на двамата оправдани по дело за пострадало дете

Разградският окръжен съд намали размера на обезщетенията за претърпени неимуществени вреди на Петър Жеков и Саля Топалахмед. Двете дела бяха заведени срещу Прокуратурата по Закона за отговорността на държавата, след като двамата са били оправдани по дело за причиняване на средна телесна повреда на дете от Дома за деца с умствена изостаналост в село Просторно.
Районният съд бе постановил те да бъдат обезщетени с по 3000 лева за Петър Жеков и 2000 лева за Саля Топалахмед. След като прокуратурата оспори двете обезщетения като необосновани и завишени, втората инстанция намали обезщетенията им на по 1500 лева.
Припомняме, че наказателното дело бе заведено срещу шест медицински лица,сред които фелдшерът Петър Жеков и медицинската сестра Саля Топалахмед. Досъдебното и съдебното производство са продължили 10 месеца, като Районният съд ги е оправдал, а присъдата е потвърдена след това и на втора инстанция. Детето, на което според обвинението шестимата са причинила телесна повреда, според медицинските експертизи е било с множество заболявания и е изпаднало в кома поради хроничен и емоционален стрес, и заради тежките вродени аномалии, свързани с неусвояване пълноценно на храната от организма.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.