Депутатите ще търкат обновени столове за 69 000 лв.

Наесен депутатите ще седят върху обновени столове, а пред тях ще има освежени банки, пише “24 часа“.
Обществена поръчка за 69 хиляди лева е обявена за ремонт на столовете и банките в пленарната зала на Народното събрание.
Реновацията ще бъде направена по време на депутатската ваканция през август. Ще бъдат подменени пружините и тапицерията на столовете на народните представители, а част от банките, които са с откъртен или отлепен фурнир, ще бъдат поправени. Дървените части на столовете и плотовете ще бъдат реставрирани.
Фирмата, която ще се погрижи за новия вид на пленарната зала, трябва да даде три години гаранционен срок. На 22 юни ще бъдат отворени офертите, като тези, които надвишават първоначалната цена, няма да бъдат разглеждани. Това е поредната обществена поръчка, която парламентът обявява за последните две седмици и която е свързана с удобството на депутатите.
Първата е за преместването на пленарната зала в сградата на бившия Партиен дом през 2018 г., което ще струва малко над 19,5 милиона лева. От документите става ясно, че новата зала на депутатите ще е амфитеатрална, а под нея ще има друга – за пресконференции, заседания и други мероприятия.
Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.