Пет съвета за страхотно пътуване

Екскурзионното пътуване с кола е привлекателно за тези от нас, които мечтаят да забравят поне за малко отговорностите си и да открият по-вълнуващи възможности и изживявания. От сега си представяме как се возим с простряни крака или разперени ръце през прозореца на колата, докато някой друг шофира, как опитваме разнообразни ястия от нови градове и как си правим уникални снимки пред красиви забележителности или на плажа….
Пътна помощ – Road Help предлага 5 полезни съвета за успешно и забавно пътуване.

1. Носете достатъчно пари за пътни такси или за пътна помощ
Особено, когато шофирате в чужбина, ще ви трябват пари в брой, за да плащате магистрални и други такси. Ако не предвидите този разход в бюджета си за пътуването, скоро ще се окажете без достатъчно средства за забавление. Преди да тръгнете на път, погледнете маршрута си и опитайте да прецените колко пъти ще се налага да плащате такса. Изтеглете си малко повече пари, с които да покривате такива разходи.
Да не забравяме и повредите по автомобила по време на път. Случват се достатъчно често, че да не си позволявате да ги пренебрегвате като възможни. Може да ви се случи да закъсате на пътя и да не можете да закарате колата на собствен ход до сервиз. За такива случаи също трябва да имате резервен бюджет, както и телефонен номер на фирма за пътна помощ.

2. Къмпингувайте или отсядайте при приятели, когато това е възможно
Почти всяко пътуване – независимо от неговата цел – е свързано с опити да се намери баланс между забавление и спестяване на пари. Тези неща не са взаимно изключващи се. След като определите маршрута си, резервирайте нощувки в къмпингите, покрай които ще минете. Или помислете за приятели или роднини, живеещи в попътните градове.

3. Подгответе си музика преди пътя
Без значение къде отивате, със сигурност ще преминавате през места без радио покритие. За тези моменти е добре да сте си предвидили колекции с любимите ви парчета, изтеглени на телефона ви или на флашка.

4. Носете по-малко дрехи, но повече чорапи, отколкото мислите, че ще ви трябват
Често се случва да слагаме твърде много дрехи в багажа за пътуването, дори когато става въпрос само за една нощувка. Мислим си: „Ами, ако се наложи да облека анцуг за някоя кратка разходка?“… Разбира се, това никога не се оказва действителност – почти никой не облича резервния си анцуг за кратките разходки, ако изобщо има такива.
Нашият съвет към вас е свързан с броя на чифтовете чорапи, които да взимате в багажа: краката са тези, които изтърпяват най-много „несгоди“ по време на пътуване. Представете си само – мръсни чорапи, мокри чорапи… – вероятно ще ви се наложи да обувате повече от един чифт на ден. Носете повече резервни.
Не забравяйте и няколко пакета мокри кърпи!

5. Не пренебрегвайте хранителните магазини
Хубавата храна е важна дори при пътуване. Трудно е да се храните едновременно здравословно и на достъпна цена, особено, когато не разполагате с кухнята си. Припомняме, че много хранителни магазини предлагат готвени ястия в насипно състояние, предварително нарязани плодове и салати, ядки. Така че можете да си подсигурите и евтино качествено хапване по време на пътуването.
Интернет в пълен с още полезни съвети за безпроблемно пътуване. Вярваме, че и съветите на Пътна помощ – Road Help ще ви помогнат за изживяване на едно страхотно пътешествие през настъпващия топъл сезон.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.