Bgmaps: Най-дългият булевард у нас се намира в Русе

Българите, както и останалите 7 милиарда души по света, искат да бъдат намирани и да намират, за което в страната се грижи екип от 15 – 20 програмисти, оператори и търговци. Те предлагат услуга, която не е навигация, а показваща състоянието на нещата от живота ни в реално време, като ни позволяват да се откриваме сред над 257 града в страната, коментира в интервю за БТА Галя Тодорова от Bgmaps.
Ако искаме да разходим по най-късата улица в България, трябва да отидем до Велико Търново, където се намира улица „Пролет“, която е дълга само 15 метра, показват данни от системата. В София най-късата улица е ул. „Трифон Силяновски“ – дълга е 34 метра.
Най-дълго можем да поскитаме в България в Русе по бул. „България“ – 21 600 метра, като от рекорда е изключен Околовръстният път (52 км) в София и Скоростната магистрала (23 км) в Перник.

Най-дългата улица в София, по която едва ли ще изберем да се разхождаме, е бул. „Цариградско шосе“ – 19 000 метра, като от класацията е изваден Околовръстният път (52 км). На картите на сайта са включени 70 000 километра пътна мрежа, а екипът актуализира адресите, картите и информацията за пътната мрежа ежедневно. Най-активни в търсенето са хората на възраст между 25 и 34 години, а най-малък – 12 на сто е делът на търсачите на възраст над 55 години.
Незначителна е разликата в образованието на хората, които правят справки в картата – 46 на сто са със средно образование, а 43 на сто – магистри или доктори.
Най-често ползват услугите на виртуалната карта жителите на София – 53 на сто от всичките й потребители, Варна – 7 на сто, Пловдив – 6 на сто, Бургас – 4 на сто.
/Arenamedia.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.