Облacтният yпpaвитeл взe yчacтиe в зaceдaниe нa Сeвepния цeнтpaлeн paйoн

Областният управител Манол Кившанов взе участие в тридесетото заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) и Регионалния координационен комитет (РКК) към него, което се проведе на 8 и 9 юни в Силистра, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Заседанието свика Стоян Бонев – председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и областен управител на Силистра, а в него взеха участие и представители на министерства, областният управител на Велико Търново, заместник-областните управители на Габрово и Русе, представители на общините в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на академичните среди – висши учебни заведения на територията на района и представители на управляващите органи на оперативните програми.
Участниците бяха информирани за изпълнението на решение относно Проект на постановление на Министерския съвет за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и за приемане на списък на приоритетните професионални направления.
За заместник- председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район беше избран Пламен Стоилов – кмет на Русе, с мандат до края на годината.
Заседанието обсъди и одобри годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на района за 2015 г., койтосъдържа информация за общите условия за изпълнение на регионалния план за развитие и в частност промените в социално – икономическите условия и политиките за развитие на национално, местно и регионално ниво.
Присъстващите бяха информирани и за проекта за подкрепа на изоставащите региони в Европа по отношение на иновационните и научно–изследователски стратегии за интелигентна специализация.
В края на заседанието Стоян Бонев предаде председателството на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за второто шестмесечие на 2016 г. на областния управител на област Русе Стефко Бурджиев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.