Кметът на Лозница Айхан Хашимов с условна присъда една година

На една година лишаване от свобода условно и лишаване от право да заема ръководна длъжност в държавно учреждение за същия срок бе осъден днес кметът на Община Лозница Айхан Хашимов. Срокът, с който се отлага изпълнението на присъдата, е 3-годишен. Градоначалникът бе признат за виновен само по едно от повдигнатите му обвинения – за разпореждане с целеви бюджетни средства от Междуведомствената комисия за възстановяване в размер на 662 272 лв. не по предназначение, за обекти, които не са пострадали от бедствия и аварии, от което са настъпили вредни последици за държавата. За ремонта на останалите обекти в размер на 91 403 лв. Хашимов бе оправдан по обвинението за неправомерно разходване на бюджетни средства. Той бе признат за невинен и по обвинението, че не е полагал достатъчно грижи и не е упражнил контрол по разходването на средствата.Прекратено бе производството срещу него в частта за съставяне на документи с невярно съдържание.
Останалите подсъдими бяха признати за невинни – това са двамата кметски заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, служителите в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн, и четирима предприемачи: Диян Стойков от Варна, Димо Йорданов, Хашим Хашимов от Цар Калоян и Николай Тодоров от Трапище.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.
Прокурорът по делото Яна Николова заяви, че има всички процесуални предпоставки да протестира присъдите. Хашимов, който не се признава за виновен и неговият адвокат заявиха, че ще обжалват така постановеното наказание.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.