Парад на сапунените балони във Варна

Варна е първият български град, който се включи в световния парад на сапунените балони. Инициативата обхваща повече от 70 града на пет континента и е под мотото „Да направим света по-щастлив“.
Инициативата привлича хора, споделящи убеждението, че щастието е пътуване, а не дестинация, а малките моменти на радост са неочаквано близо- само на няколко сапунени мехурчета разстояние от нас.
Винаги нещо, когато е положително, когато носи емоция прекрасна, според мен варненци трябва да са там, казва организаторът Милен Минков.
Малки и големи, екипирани единствено с доброто си настроение се събраха пред Летния театър във Варна. Предизвикателството пред тях беше да изминат кратко разстояние, като създадат най-много сапунени мехурчета. Оказа се, че най-големите балони – близо 50 сантиметра в диаметър, са дело на едва 4-годишната Ванеса.
След състезателната част, Парадът на сапунените балони се прехвърли в детския кът в Морската градина. Там децата и техните родители се надяждаха със шоколадови шишчета, а на сцената на открито се изявиха над хиляда изпълнители от цяла Варна.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.