Премиерът Борисов свиква съвещание във връзка със ситуацията на границата с Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов свиква съвещание в областната управа в Благоевград във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница с преминаването на нелегални мигранти, съобщава пресцентърът на МС. В съвещанието ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главен комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ и кметове от региона. Съвещанието ще започне в 10 часа.
В събота две групи нелегални имигранти преминаха нелегално от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич. Групите, от над 30 души всяка, бяха задържани от наряди на граничния полицейски участък. Начинът за връщане на нелегалните имигранти се обсъжда с гръцките власти. В съответствие с предварително разработения план за съвместни действия с Министерството на вътрешните работи, военнослужещи от Сухопътните войски ще подпомагат работата на Гранична полиция по охрана на държавната граница с Гърция.
Всички нелегални имигранти от двете групи, задържани на територията на ГПУ-Петрич, са настанени и им е осигурена храна. Извършват им се рутинни медицински прегледи. На българска територия групите не са имали конфликти помежду си или със служители на Гранична полиция, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.