Васил Василев бе гост на първия в Разград Клуб “Млади възрожденци” към ОУ ”В.Левски”

Тържество по случай учредяването на първия в Разград Клуб „Млади възрожденци” към ОУ „Васил Левски” се проведе днес с участието на Васил Василев – председател на Общобългарски комитет „Васил Левски” – София, и Общински комитет „Васил Левски”.
В клуба членуват 36 четвъртокласници, а негов председател е Недялка Неделчева. Децата изнесоха програма, посветена на Апостола, а след това изпяха заедно с Васил Василев химна на Република България. OU VL 033Гостът им разказа за дейността на останалите 227 клуба с над 3000 членове в страната. Движението „Млади възрожденци” се зародило преди година и половина, като отскоро е открит и първият клуб извън страната – в Чикаго. Под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и с подкрепата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева са проведени различни инициативи и регионални срещи.Децата от всеки клуб имат пълната свобода да решават какво да направят – да пишат есета или стихове, да вършат добри дела в подкрепа на свои другарчета, на стари хора и всякакви родолюбиви инициативи. Василев връчи на децата членските карти и фланелки с лика на Апостола.
Председателят на Общинския комитет „Васил Левски” Мирослава Кацарова също поздрави учениците и им подари по една книга за Ботевия четник Ангел Тотев, като им обеща да отидат на екскурзия до лобното му място. Тя връчи на клуба и летописна книга, в която да отразяват дейността си. Директорката на училището Диана Първанова пък подари на децата по един дневник.
След това бе поднесен венец и цветя пред паметника на Васил Левски и всички се снимаха за спомен пред училището. Накрая се състоя и съвместно заседание на клуба и Общинския комитет „В.Левски”.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.