“Дружба“ АД – Разград: стандарт, доверие, пазари

„Дружба” АД – Разград е предприятие, работещо изцяло по западните стандарти, което реализира продукцията си основно за износ. Усвоеният лиценз и оборудването от световно известната германска фирма „Гьотце“, позволяват да бъдат произвеждани всички видове чугунени бутални пръстени за двигатели с вътрешно горене, които задоволяват изискванията за качество на най-претенциозните клиенти от автомобилопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на фирмата.
Японската поточна линия „Takisawa“, допълнена с английско измерително оборудване за контрол и химичен анализ и италианското оборудване за леене, дават възможност за производство на бутала, оценени от корпорации като „Kolbenschmidt“ и „Voith Turbo“.
drijba-1 - 860x400Стремежът да бъдат изпълнени изискванията на клиенти от най-висш порядък наложиха внедряването на система по качество ISO 9001-2008. Благодарение на него сега условията за работа във всеки един цех отговарят на изискванията на европейските норми за охрана на труда, ергономичност и климатични условия. Над 200 човека се трудят в условия и с оборудване, гарантиращи висока производителност, специализация и умения, които никъде другаде в страната не могат да се придобият, категорични са още от „Дружба“ АД.takisawaline
През последната година дружеството инвестира над 1 300 000 евро в нови машини на японската фирма „Takisawa“, с което значително се увеличи производствения капацитет, разкриха се нови работни места, за които фирмата все още наема работници. Има нужда от ел.техници, монтьори, оператори на металорежещи машини, леяри и пещари, допълват от непрекъснато модернизиращото се предприятие.
Използват се модерни технологии за обработка, които изключват употребата на вредни вещества, а емисиите от производството са под постоянния контрол на РИОСВ и отговарят на всички европейски изисквания.
В „Дружба” АД се спазват всички норми на трудовото и данъчно законодателство, осигурява се изплащане на трудовите възнаграждения на обявените дати, предоставят се стимули под формата на ваучери за храна, коледни премии и други начини за мотивиране на персонала с пълни социални осигуровки.
Амбициите на ръководството са свързани с превръщането на „Дружба” АД в дружество конкурентоспособно на европейските и световните фирми. Икономическият растеж, заетостта и икономическата ангажираност на хората, работещи във фирмата са непосредствено свързани с осигуряване на високо качество на живот за тях и техните семейства. В подкрепа на всичко това са и данните от брояча на входа, който днес отчете: 240 дни без трудова злополука!
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.