След бабите и дядовците, телефонните измамници грабнаха читалищата

Измамниците измислиха нова схема за изкарване на лесни пари. След телефоните на бабите и дядовците по села и паланки, от няколко дни звънят телефоните на читалищата в Лудогорието.
logo3Отговорил на обаждането, читалищният секретар научава, че води разговор с фирма, оторизираната да актуализира информацията за читалищата в Регистъра на народните читалища, съобщиха за e-Razgrad.bg получили подобни предложения.
За да се случи това, е нужно само да се платят 60 лева по фактура с наложен платеж. Ако някой се усъмни в искреността на обаждането, следва откровена заплаха, че ако исканата сума не бъде получена, читалището ще изчезне от регистъра. Някои вече са се хванали на въдицата…
Никой освен Министерство на културата няма право да вписва или актуализира базата данни в Публичния регистър на народните читалища и читалищни сдружения, коментира ситуацията Даниела Петрова от Регионалния център „Читалища” в Разград. Това се прави когато е нужно и е безплатно, каза още читалищният експерт.
И призовава служителите в храмовете на българщината да не се хващат на въдицата на измамниците, а да се консултират с колеги преди да подпишат фактурата и платят за нещо, извършвано напълно безплатно и то от държавата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.