Разградският и кметът на Исперих – номинирани в майската класация „Кмет на месеца”

Разградският кмет д-р Валентин Василев и кметът на Исперих Бейсим Руфад са сред номинираните в майската класация на портала на българските общини Kmeta.bg.
Състезанието в петото издание на новия проект на сайта е в раздел „Развито земеделие“.
beisimИ двамата градоначалници от Лудогорието са номинирани сред кметовете на общини с население над 20 000 души. В надпреварата тук още са кметът на Карнобат Георги Димитров, на Харманли – Мария Киркова и на Марица – Димитър Иванов.
Изборът на тема за тазмесечната класация от Kmeta.bg мотивират със стратегическата важност на българското земеделие за икономическата сигурност и прогрес на България през последното столетие.
Номинацията на д-р Валентин Василев е защитена с предприетите от община Разград редица мерки за насърчаване на земеделските стопанства на тяхната територия, а на Бейсим Руфад – че земеделието е структуроопределящ отрасъл в икономиката на община Исперих и трайната тенденция е увеличаване дела на обработваемата земя спрямо общата земеделска територия.
До този момент надпреварата води Бейсим Руфад – 60%, втори е д-р Василев – 17 на сто от гласовете, трети е кметът на Харманли – 13%, четвърти е градоначалникът на Карнобат – 5 на сто и последен – кметът на Марица с 2%.
Гласуването за кметовете в майската класация „Кмет на месеца” става на сайта Kmetа.bg.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.