Депутатите бягали от работа 422 пъти

422 неизвинени отсъствия от пленарната зала имат депутатите от началото на мандата на 43-то народно събрание на 27 октомври 2014 г. до края на март тази година.
208 пък са бягствата им от работа в комисии, става ясно от справка в списъците в сайта на Народното събрание, цитиран от „24 часа“. За посочения период е имало 185 пленарни заседания, но за разлика от предишни мандати сега провалените заради липса на кворум са рядкост.
Близо половината от депутатите имат поне по едно неизвинено отсъствие за година и половина в този парламент. Няма обаче „рецидивисти“ с много бягства, както бе в предишни парламенти.
За трите месеца от началото на тази година неизвинените са общо 29. По едно отсъствие от работа без уважителна причина през март имат лидерите на БСП Михаил Миков и на ДСБ Радан Кънев, съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, колегите му Слави Бинев и Славчо Атанасов, депутатите от ДПС Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Делян Пеевски, Пламен Тачев от ГЕРБ. Също и независимият Венцислав Каймаканов, който е и първи в класацията за тримесечието с 3 отсъствия. Лютви Местан пък има едно неизвинено за февруари. Делян Добрев от ГЕРБ е с 2 – в края на януари и началото на февруари.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.