„Чичовци” на разградска сцена

Вазовите „Чичовци” ще са на разградска сцена на 10 май в премиерното представление на Драматичен театър „Антон Страшимиров” под режисурата на Красимир Ранков.
Той е избрал драматизацията по повестта „Чичовци” на Методи Андонов, играна в Сатиричния театър. „Идеята не е да правим възстановка на една отминала епоха, а да търсим съвременните препратки към нашето време. Оказа се, че нищо кой знае колко не се е променило в днешна България, напротив, дори проблемите са се задълбочили. Вместо да ставаме все по-добри, и днес виждаме същите образи на старите нови персонажи” , каза режисьорът.
T 019Според него зрителите в Разград ще видят пиеса с много фриволен жанр – нито сатира, нито комедия, нито гротеска. Тематиката и атмосферата на онова време са запазени, но много неща са осъвременени. На финала има и една изненада за зрителите – добавка от режисьора. С препратка, че това, което идва след нас, ще бъде по-чисто и по-стойностно.
Самият Красимир Ранков участва в постановката и в ролята на поп Ставри. Режисьорът намира младите актьори в трупата като всеотдайни, които попиват всичко, а възрастните са опитни и ловки.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.