Капанци гостуваха на „Капанци” в Гецово

Капанци гостуваха на „Капанци” в Гецово. Поводът – 55-годишнината на пенсионерския клуб в едно от най-големите капански села в Лудогорието и 10-годишнината на Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци”.
IMG_9200 (1296 x 864)На сцената пред препълнения с публика салон в читалището първо децата на Гецово показаха, че връзките им с ценностите на дедите са живи: те пресъздадоха обичаите на красивите пролетни празници Лазаровден и Великден.

IMG_9196 (1296 x 864)Да поздравят приятелите си от Гецово бяха дошли капанците от съставите за автентичен фолклор от Сеново и Осенец, както и професионалистите от Капанския ансамбъл, в чийто репертоар блестят образци от фолклора на уникалната етногрупа в Лудогорието.
Пред публиката се развихриха и домакините от ААФ „Капанци” със специално подредена програма за концерта.
Гости на тържеството бяха кметът на Разград д-р Валентин Василев и екипът му и кметове на капански села. Юбилярите получиха огромен телевизор – подарък от Общинския съвет в Разград.IMG_9218 (1296 x 864)Съпричастни към тържеството бяха: община Разград, фирмите „Амилум България”, „Семпе 2”, „Ивора” и Пламен Петров. Огромната красива и вкусна торта и питките – от „Лазаров” ООД.
А вече в неформална обстановка тържеството продължи да ранните часове на следващия ден.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.