Рим празнува!

Наистина много са предвидените изяви за 21 април 2016 г. – денят, в който Рим празнува своя рожден ден. Столицата на света навърши 2769 години. Легендата разказва, че на тази дата Ромул основава града в далечната 753 г. пр. Хр.
Историческите възстановки на Циркус Максимус, официалното откриване на Портокаловите градини, концерти на музикални състави и военни оркестри, както и запалването на новото осветление на Форо Романо са някои от тях. Днес всички музеи са с широко отворени врати. Този празник винаги е много обичан от римляните и изпълва с безбройна публика улиците и площадите на града.
Групо Сторико Романо обаче си остава главното действащо лице в този ден, защото отдавна, всяка година на тази дата поставя на сцената исторически събития, които са направили Рим Caput Mundi. Днес в следобедните часове беше представена възстановка на историята на основаването на града.
roma1Natale di Roma e наистина грандиозен празник, в който участниците възстановяват историята и традициите на един от най-големите градове в света. Тази година в историческия фестивал участват представители на 10 националности, а броят им е над 2000. Така Natale di Roma става истински европейски празник. А в продължение на 4 дни на Циркус Максимус е възможно да се пипне с ръка Миналото…
roma2Фестивалът Natale di Roma е истински скок назад във времето, за да поддържа жива античността. Тази година той се провежда под патронажа на Министерския съвет.
Този път в чест на 2769-та годишнина от раждането на Вечния град, светлините, изявите и събитията ще продължат до 6 май. И тъй като знаем, че много от нашите читатели са съпричастни към тържествата в италианската столица, ще следим за вас събитията в чест на рождения ден на Рим.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.