Емануил Иванов отново е голямото откритие на клавирен конкурс

Със сигурност много от нашите читатели си спомнят младия пианист Емануил Иванов от Пазарджик – голямото откритие на Националния конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов” в Разград през 2015 г. Журито беше изумено от таланта на тогава 16-годишния клавирен виртуоз и му присъди извънредна награда. Със своето изпълнение той спря дъха на публиката и буквално я хвърли в друго измерение. Подобно преживяване е невъзможно да се забрави. Още тогава членовете на журито възкликнаха: „Запомнете това име!”
Emanuil-e1430681551331-860x400Сега 17-годишният пианист спечели голямата награда „Откритие на конкурса” на завършилия в София фест „Млади виртуози”, съобщи skif.bg. В продължение на седмица в НДК се проведе ХІІ издание на конкурса. В него участваха млади изпълнители от цял свят и състезанието им предостави нови възможности да контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си на големите световни музикални сцени.
“За нас беше изключително удоволствие! Изпитахме радостта и гордостта от начина, по който се проведе конкурса, от това колко бяха блестящи участниците и от това как журито оценяваше безпристрастно и с много любов всяко едно постижение”, каза председателят на Организационния комитет Милка Митева.
“Млади Виртуози” е единственият български конкурс, приет в Европейската асоциация на младежките музикални конкурси.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.