Севгин Шукри – новият областен председател на ДПС- Разград

35-годишният Севгин Шукри е новият областен председател на ДПС-Разград. Единственият кандидат за мястото на народния представител Ахмед Ахмедов, който бе три мандата областен партиен лидер, получи доверието на всички 408 делегати на IX Областна конференция. Смяната наложи текст от устава на Движението, че депутати и кметове нямат право да бъдат начело на партийни организации.
Севгин Шукри е семеен, с две деца, живее в село Бели Лом. Има дълъг стаж в общинската администрация в Лозница и в неправителствения сектор. Три мандата бе общински председател на младежко ДПС в Лозница и един – областен председател на МДПС. Беше и заместник на бившия областен управител Стоян Ненчев. В момента е временно кмет на село Каменар.
IMG_0853 (1296 x 864)Конференцията излъчи 48 делегати за националния партиен форум на 24 април. А традиционният митинг събор в местността Демир баба теке ще е на 14 май.
Областната конференция, гости на която бяха съпредседателят на ДПС Рушен Риза, народните представители Хасан Адемов и Рамадан Аталай, техни колеги от други избирателни райони и представители на ДПС в местната власт, застана зад Ахмед Доган като единствен лидер на ДПС.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.