Салим Мустафа остава кмет на кубратското село Мъдрево

В Кубрат се проведе поредното редовно заседание на общинския съвет. На него бяха разгледани 16 докладни записки.
Преди това с едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалия известен кубратски хирург, дългогодишният общински съветник и почетен гражданин на Кубрат д-р Васил Куртев.
След като Общинската избирателна комисия предсрочно прекрати пълномощията на Салим Сюлейман Мустафа като кмет на с. Мъдрево, който е продължил да осъществява търговска дейност като съдружник и управител на фирма „СИС СТАРС“ ООД, бе пристъпено към избор на временно изпълняващ длъжността кмет на селото. На този пост отново бе избран Салим Мустафа, който междувременно е прекратил търговската си дейност. За това решение 12 общински съветници гласуваха „за“, един – „въздържал се“ и 8 – „против“.
Решено бе да бъде разкрита социална услуга в общността „Център за обществена подкрепа“, като държавно делегирана дейност, считано от 01.01.2017 г. Тя ще бъде с капацитет 30 места, персонал – 6 щатни бройки и издръжка от 85 950 лева. Одобрена бе общата численост и структура на общинската администрация от 82 щатни бройки и на заетите във функциите и дейностите в община Кубрат – 38 щатни бройки, считано от влизане в сила на решението на общинския съвет. Утвърдена бе нова структура на ОП „Социални услуги“ – Кубрат.
Общинските съветници изразиха и подкрепа за кандидатстване на църквите „Св. Успение Богородично“ в с. Каменово и „Св. св. Кирил и Методий“ в Кубрат с проекти за ремонт, реставрация и възстановяване на храмовете и прилежащите им пространства.
/e-Razgrad/
Светломир КИРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.