Кметът оттегли докладната за концесията на стадиона, била готвена от предишния екип и не била прецизна

Кметът на Разград изненадващо оттегли преди малко на извънредната сесия на ОбС докладната си записка за концесията на стадион „Лудогорец арена”. 21 от общинските съветници от 31 в залата се съгласиха с мотивите на д-р Валентин Василев, че предложението за откриване на процедурата за концесията е готвена от предишния кметски екип, не е прецизна и поради небивалия обществен интерес по темата, всички спорни моменти в документа трябва да бъдат изчистени. След което докладната ще влезе отново за обсъждане и гласуване в местния парламент. Осем от съветниците бяха „против”, двама се въздържаха.
IMG_0599 (1296 x 864)Кметът защити искането си с отговорността, поета от него към жителите на града и общината, да управлява в интерес на всички. Пред журналисти В.Василев декларира готовността си да се съобрази с всички направени предложения към бъдещия концесионен договор за стадиона, направени от двете комисии към ОбС, които заседаваха заедно преди десетина дни. След това ще занесе варианта за съгласуване в имащите отношение към материята министерства.
А изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец” Ангел Петричев прие оттеглянето на докладната като положителен знак от страна на кмета и общинското ръководство концесионният договор да бъде наистина без подводни камъни в него към бъдещия концесионер.
Припомняме, че днешната извънредна сесия на ОбС в Разград за концесията на стадион „Лудогорец арена” бе свикана от председателя на местния парламент Надежда Радославова по искане на 14 общински съветници.
/e-Razgrad/
На снимката: След края на сесията, в ъгъла на залата, кметът Валентин Василев и президентът на „Лудогорец” Александър Александров си стиснаха ръцете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.