Пътят за Завет!

Пътят за Завет! Само тава е написал нашият читател Хасан Джемил под снимките, които ни е пратил в рубриката „Вашата новина”. Видно от кадрите, тук думите наистина са излишни!
Ние само можем да припомним на областната администрация да попита по настойчиво в Министерството на регионалното развитие и благоустройството каква е съдбата на предложението на стойност от 37 200 000 лв. за ремонт четири отсечки в Лудогорието с обща дължина от 85 километра. Идеята да се предложи на правителството да отпусне целево пари за неотложен ремонт на четвъртокласни пътища се роди на работна среща в Разград на областните управители от Северен централен район на България в средата на миналото лято когато губернатор беше Петър Василев. На срещата присъстваха и директорите на пътните управления в Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра.
pat1Разград се включи в списъка за неотложни ремонти в петте области с отсечките
около завод „Амилум България“ – от отклонението от пътя за Кубрат до жп прелеза Разград-Дянково, с дължина 4.6 км. Индикативната му стойност е 1 200 000 лв.;
отсечката от пътя Разград – Завет /в участъка от отклонението от пътя за Кубрат през Побит камък и Острово до Завет/, с обща дължина дължина 28.8 км за на стойност 13 млн. лв; пътят в Самуилска община Самуил-Хърсово-Богданци-Ножарево-Владимировци и Задруга, с дължина 35,76 км на стойност 16 млн лева и още един допълнително включен в предложението път: на територията на областта – от Борисово през Юпер, Божурово и Бисерци, за 7 млн. лв.
Сегашният заместник-кмет на Разград Галина Георгиева, в качеството се на областен управител в късната есен на 2015 година, внесе разградското предложение на заседанието на Северния централен район в Габрово. След което списъкът бе пратен на
Министерството на регионалното развитие и благоустройството… Е, и?
Ще има ли неотложен ремонт или не?
Очакваме отговори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.