14 общински съветника поискаха извънредна сесия заради концесията на стадиона

14 от всичките 33-ма общински съветници поискаха вчера извънредна сесия на местния парламент заради концесията на стадион „Лудогорец арена”. Документа до председателя на ОбС Надя Радославова в деловодството на общината в 16.15 часа внесоха Иво Димитров и Джипо Джипов. Според правилника за работа на ОбС искане на извънредна сесия може да поискат една трета от всички съветници – в случая 11.
IMG_0280 (1296 x 864)В искането на спешно заседание са се подписали представители на всички политически сили в местния парламент. Там са имената още на Стоян Ненчев, Милена Орешкова, Веселин Спасов, Митко Ханчев, д-р Красимир Петров, Калоян Монев, Рейхан Вели, Божинел Христов, д-р Левент Апти, Петя Ангелова, Таня Тодорова и Илия Илиев.
Настояваме за сесия възможно най-скоро заради огромния обществен интерес по проблема, обясни инициативата Иво Димитров.
На 13 март се проведе съвместно заседание на постоянните комисии по общинска собственост и по законност, се казва в документа. Предвид големия обем на обсъжданите въпроси в отложената за гласуване докладна на кмета за процедурата по концесия и необходимостта от сериозна дискусия, е обективно невъзможно произнасянето на ОбС да стане в рамките на редовно заседание, мотивират се вносителите и настояват за извънредна сесия само по тази докладна записка.
Пак според правилника за работа на ОбС, неговият председател трябва да се произнесе с решение по искането в седемдневен срок, считано от датата на внасянето му в деловодството на местната администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.