„Apocalypse” разбиха конкуренцията на „Живот без дрога” и отиват на „Каварна рок фест”

droga 1Популярната напоследък максима, че „традициите не са това, което бяха” демонстрира снощи директорът на ОД дирекция на МВР Ивайло Йовчев, когато връчваше Специалната награда на победителите в XVI издание на единствения по рода си в страната конкурс за най-оригинално авторско послание против наркотиците „Живот без дрога”. Понеже тя не беше твърде видима, със спокоен глас той обясни, че заради чудесното си авторско парче „Повярвай” момчетата от бандата „Apocalypse” ще могат да гледат наживо това лято много, много здрав рок: защото вече имат билети за юбилейното Х издание на „Каварна рок фест”. А за да е изненадата пълна, стана ясно, че отдел „Образование“ към община Разград осигурява транспорта до Каварна.. Новината бе посрещната не само от групата, но и от цялатазала с щур възторг и много шумни аплодисменти. „Apocalypse” са формация към към Музикална школа „Илия Бърнев“.
18 изпълнения на общо 66 таланти от Лудогорието се състезаваха в тазгодишното издание на организирания от Областната дирекция на МВР – Разград конкурс. Две от тях бяха вокално-инструментални групи, четири воdraga 2кални групи и 12 индивидуални изпълнители и дуети. Освен авторски песни, в конкурса участваха и кавъри на познати парчета, но свързани с темата „Живот без дрога”.
По традиция чутото и видяното оценява петчленно жури: старши комисар Ивайло Йовчев, директор на ОДМВР-Разград, Бонка Цонева – началник на отдел „Образование” в община Разград, Евгения Николова – главен юрисконсулт на Регионалния инспекторат по образование и добре познатите музиканти Илко Костов и Йовчо Колев.
Наградите за най-добро изпълнение получиха :
– в категория „Индивидуални изпълнители и дуети” – Мартин Пенев и Никола Николов от Центъра за работа с деца за авторската си песен „Без страх”;
– в категория „Вокални групи” – група „Outtacontrol” от град Исперих с авторското си парче „Имай вяра”;
– в категория „Вокално-инструментални групи” – миналогодишните победители – „Salvation“ към Центъра за работа с деца с песента „Сам избираш”. Те си тръгнаха от конкурса със синтезатор.
Наградата за най-добър текст грабна Виктория Георгиева от ОУ „В.Априлов” – Исперих за текста на песента „Танцът на съдбата”, а призът за най-добра музика отиде при Никола Николов и Мартин Пенев.
Наградата за най-добро изпълнение на кавър спечели дуетът Андреа Начева и Катерина Йорданова от Центъра за работа с деца с „Unbreakable”.
Журито присъди и две поощрителни награди – на Иван Гайдаров от Музикална школа „Илия Бърнев“ и Мелиса Михайлова от ОУ „Христо Ботев“ – Исперих.
Част от институциите – партньори на ОДМВР в конкурса, също връчиха награди. Призът на Центъра за работа с деца отиде при двама индивидуални изпълнители – Пламен Петков от Завет и Катерина Йорданова от Разград.
Основни спонсори на уникалната инициатива “Живот без дрога” и тази година бяха “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД. /e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.