Нови избори за кмет на лознишкото село Каменар – на 5 юни

С Указ на президента Росен Плевнелиев са насрочени нови избори за кмет на кметство Каменар, община Лозница, област Разград. Те ще се проведат на 5 юни 2016 г., става ясно от публикувания вчера в Държавен вестник документ.
Припомняме, че с решението на Разградския административен съд за касиране на изборите за кмет на село Каменар изборът на Ерол Тахсин от ДПС за кмет на селото бе обявен за недействителен.
Резултатът от изборите беше обжалван от загубилия Ниязи Хюсеин, независим кандидат за кмет на Каменар. Според представения протокол от Общинската избирателна комисия Хюсеин е получил 160, а Ерол Тахсин – 161 действителни гласа. Съдът установи, че оспорените протоколи са неистински и отразените в тях данни са неверни, тъй като не отговарят на установените в хода на процеса данни за броя на гласувалите избиратели и броя на намерените в избирателната кутия бюлетини. Освен това съдът констатира, са допуснати редица съществени нарушения на изборните правила и норми, които водят до подмяна на вота на избирателите.
Решението на разградските магистрати бе обжалвано, но Върховният административен съд го потвърди
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.