Хванаха обявен за международно издирване разградчанин с 10-годишна присъда в Шумен

Служители на полицията в Шумен задържаха днес 36-годишния разградчанин Димитър Колев – Гардероба, който бе обявен за издирване през юли 2015 г., а от 23 септември е с европейска заповед за арест. Колев е с влязла в сила 10-годишна присъда.
Той, заедно с Тодор Григоров от Нови пазар и Радослав Раденков от Нови хан, са осъдени за побой над 50-годишния Галин Тачев преди повече от 5 години, който от тогава е парализиран. Побоят стана на бензиностанцията „Пътконкулт” край Гецово.
По информация на ОД на МВР в Шумен, Митьо Гардероба бил засечен преди два дни в Шумен. След проследяване униформените стигнали до апартамент на бул. „Ришки проход“, където днес около 13,00 часа той е задържан.
Веднага след това арестуваният бе предаден на служители на ГД „Изпълнение на наказанията“, за да го откарат в затвора.
Припомняме, че на 13 ноември 2010 година Колев, Григоров и Раденков влезли в бензиностанцията край село Гецово, където нанесли жесток побой над служителя Галин Тачев. Там били извикани от местен бизнесмен, чиято приятелка клиенти на бензиностанцията обидили по-рано. Тачев заявил, че не познава въпросните клиенти, но не му повярвали. При побоя служителят получил масивен мозъчен кръвоизлив и 100% инвалидност.
По време на делото тримата обвиняеми били с по-лека мярка за неотклонение. На 21 юли 2015 година Русенският окръжен съд произнесе 10 години и 3 месеца на Димитър Колев, 13 години и 3 месеца на Тодор Григоров, и 14 години на Радослав Раденков. И заедно да заплатят 90 0000 лв обезщетение на близките на жертвата. Присъдата била окончателна, но тримата изчезнали. По информация на органите на реда Колев напуснал страната през пристанище Бургас.
Тодор Григоров от Нови пазар и Радослав Раденков се издирват.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.