Спортното министерство ще отдаде басейна „Спартак“ под наем

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще отдаде под наем редица обекти из страната, като се очаква конкурсите да започват да се провеждат в следващите няколко седмици. В първата вълна от процедури ще бъдат включени около 15 обекта, като голяма част от тях са в София или около столицата, пише „Капитал“.
Като ключов се оформя конкурсът за отдаване под наем на плувния комплекс „Спартак“ в София, за който от години не може да се намери правилната формула за управление. Доскоро той беше прехвърлен на Столичната община. Тя направи няколко конкурса за намирането на стопанин, но така и не успя да завърши нито един. През това време басейнът се ползваше от спортния клуб „Левски“ и периодично се появяваха оплаквания за задължения, най-вече към „Топлофикация“. След като прецени, че няма да се справи със ситуацията, Столичната община го върна на спортното министерство. Временно басейнът се управлява от плувния клуб „Левски“ на Петър Стойчев, който беше и най-силният кандидат при последния недовършен конкурс. Очаква се клубът да се включи и при следваща процедура, както и клубове, обединени около един от ползвателите на помещения – Илиана Раева. ММС ще отдава закрит басейн със застроена площ 15 400 кв.м, административна сграда, хотелска част, стрелбище и открит басейн. Проблем при обекта е, че теренът е на фирми, свързани с Младен Михалев-Маджо.
Осем обекта ще се отдават под наем на комплекс „Къро“ на 4-ти километър в София, където са разположени редица зали на бившата военна школа на ЦСКА. Там в плановете предвиждат министерството да се раздели с управлението на закрити лекоатлетически писти, зали за джудо и самбо, стрелбище, зала за вдигане на тежести, зала за борба и зала за гимнастика. Няколко от обектите са на язовири или са почивни вили. На язовир „Искър“ ще се дава под наем центърът за водни спортове „Щъркелово гнездо“ с поземлен имот от осем декара заедно с 22 сгради, хангар, депо, гараж и други. Гребната база на язовир „Пчелина“ в землището на село Лобош също ще трябва да намери ползвател. На язовир „Панчарево“ ще се отдаде под наем вила на три етажа, както и вила „Баба Ламбрина“ в Арбанаси. Най-трудно вероятно ще се намери наемател за стрелбищния комплекс в Панчарево, който има нужда и от ремонт.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.