На пътя – масови проверки за винетки

Пътна полиция започва проверки на територията на цялата страна за наличието на винетни стикери. Операция в Лудогорието ще продължи до края на февруари и ще бъде синхронизирана с Изпълнителна Агенция „Автомобилна администрация“и както и на мобилните групи на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.
Специализираните полицейски операции за проверка на винетките тук ще бъдат утре и на 19, 20, 26 и 28 февруари.
От МВР припомнят, че винетката се състои от две части. Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци.
Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие със Закона за пътищата.

Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

Паралелно с проверката за винетки в областjа ще върви и акция по ТИСПОЛ, свързана с изрядността на товарни автомобили и автобуси. Тя пък е от служители на ДАИ, Пътна агенция и Икономическа полиция, съобщават още от ОД на МВР. Тези проверки ще са от 9 до 12 часа на 16 февруари и от 13 до 16 час на 18 февруари, съответно на пътната отбивка за Бели Лом по пътя Варна-Русе и на Стария кладенец край Разград в посока Русе.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.