Нищо не ме задържа в България, коментират 86% от младежите

Според изследване: „Какво ви задържа в България и какво ви привлича в чужбина?“ около 86% от младите хора казвали: „Нищо не ме задържа в България“. Допитването е направено от Съюза на българските учители (СБУ), разказа председателят на Съюза на българските учители към КНСБ Янка Такева.
Второ изследване от Съюза на българските учители (СБУ) показвало, че в преподаването е водещ образователният компонент, а не възпитателният. Резултатите бяха споменати на провелата се в сградата на Българския червен кръст (БЧК) кръгла маса на тема „Патриотичното, гражданското и религиозното възпитание на българската училищна младеж“.
Никой от Министерство на образованието и науката (МОН) не уважи дискусия, посветена на гражданското образование. Новоизбраният просветен министър Меглена Кунева била заета, но на форума не дойде и нито един представител на ведомството, което не остана незабелязано от участниците.
Думата „Възпитание“ се споменавала само на две места и в новия Образователен закон, за което от (СБУ) се е борили поне да бъде споменато, подчерта Такева.

/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.