Прекратиха делото за пране на пари срещу Христо Бисеров

Софийският градски съд прекрати делото за пране на пари срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров.
То стигна до съда по искане на защитата на ексдепутата от ДПС след продължило повече от две години разследване.
Съдия Атанас Атанасов прекрати съдебното производство срещу Бисеров и доведения му с ин Ивайло Главинков на основание постъпило писмо от Софийската градска прокуратура и приложено към него постановление от 3 февруари за прекратяване на наказателното производство срещу двамата.
Разпореждането на съдията не подлежи на обжалване.
В началото на декември Бисеров бе оправдан по всички обвинения. Той отговаряше пред българското правосъдие за неплащане на данъци, както и заради това, че не е декларирал сделки с валутни ценности и е затаил истина в писмена декларация.
Прокуратурата искаше четири години затвор за бившия депутат от ДПС и зам.-председател на парламента. Защитата му – адвокат Христо Ботев, настояваше процесът изцяло да бъде прекратен.
На 14 декември 2015 г. в Софийския градски съд са постъпили молби от Христо Бисеров и Ивайло Главинков. В тях те искат съдът да окаже на прокуратурата да внесе обвинителен акт или пък да прекрати разследването срещу тях. Основанието – изтекъл двугодишен срок.
На 21 декември съдия Атанас Атанасов е определил на прокуратурата законовия срок от 3 месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено, уточняват от съда. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.