РБ и ГЕРБ ще подпишат меморандум за реформите и споразумение за общо явяване на президентските избори

До дни ще се приеме Пътна карта за развитие на Реформаторския блок (РБ), която включва Политически меморандум между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в приоритетните сектори – до 15 февруари, съобщи Найден Зеленогорски на брифинг след Изпълнителния съвет на блока и допълни:
Национална среща на ръководствата на партиите от РБ и техните представители в централната и местната власт около края на месец февруари, приемане на правила за прием на асоциирани членове на РБ и разговори с нови формации за асоцииране, както и за индивидуално членство в РБ, обединяване около общи кандидати за президент и вицепрезидент от РБ до средата средата на м. май т.г., изработване и подписване на ново споразумение между партиите в РБ, което да замени учредителното споразумение и да регламентира провеждането на конфедеративен конгрес на РБ преди лятната ваканция на 2016 година.
Зеленогорски подчерта, че следва и подписване на коалиционно споразумение за общо явяване на президентските избори, което се предвижда преди ваканцията. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.