Радан Кънев ще представи пред ДСБ новия си проект

Лидерът на ДСБ Радан Кънев днес ще представи пред лидерите на местните структури на партията идеите си за нов десен проект, който включва реорганизация на формацията и излизането й от Реформаторския блок. На Национално съвещание – широкото ръководство, той ще представи и политически доклад.
Заседанието, който ще започне в 11 ч. в централата на партията на ул. „Кърниградска“ в центъра на София, ще бъде открито за медиите само в частта с речта на лидера, а обсъжданията на преструктурирането на ДСБ и дебатите за насрочването на Национално събрание на 13 март ще се проведат при закрити врата.
Членовете на Националното съвещание ще дискутират състоянието на структурите, краткосрочните и дългосрочните цели, стратегията за организационно укрепване и разширяване и следващи от това промени в устава на партията.
В Националното съвещание участват председателите на общински/районни организации, регионалните координатори, всички общински съветници, всички общински/районни кметове, председателите на регионалните изборни щабове, народните представители и членовете на Националното ръководство на ДСБ.
По информация на „Дневник“ в новата структура на ДСБ се предвиждат нови органи на управление, с които взимането на решения да се децентрализира и да се създаде по-добра организация на структурите. Също така се предвижда отварянето към нови лица в политиката, които да участват в граждански съвет, както и даване на възможност за взимането на решения от дребния до едрия бизнес чрез отделен съвет.
Партийното управление ще има три органа – два вече съществуващи – Национално съвещание и Националната конференция. Ще се създаде нов орган, наричан за момента изпълнителен съвет, в който ще влизат всички членове на Националното съвещание – лидерът, заместниците му и депутатите от формацията, и областните координатори на партията.
В момента ДСБ няма областни структури, а само общински. Това било пречка при явяването на избори, защото в общината от областта имало партийна дейност, но в останалите общини имало само отделни членове.
Областните координатори ще имат задачата да оздравят общинските структури или да създадат, ако до момента не е имало.
Сред новостите е възможността за сдружавания – групи от членове на партията, които да могат да участват при взимането на някои решения, сред които избор на кандидати за избори, за лидер на партията и други фундаментални въпроси. Те ще гласуват онлайн.
ДСБ излезе в опозиция в края на миналата година, когато мнозинството в парламента прие поправки в Конституцията за Висшия съдебен съвет на АБВ, а не на Реформаторския блок. Първо оставка подаде правосъдният министър Христо Иванов, след него Радан Кънев оттегли подкрепата си от правителството, а на партийна сбирка няколко дни по-късно цялата партия последва лидера си. Единствено здравният министър Петър Москов отказа и напусна заместник-председателския пост в ДСБ. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.