Еля – детето без крайници – ще има своята Нова година

665 лева са събрани и ще бъдат предадени на майката на седемгодишната Еля Шаидинова, обяви днес резултата от благотворителната кампания за момиченцето, родено без крайници, кметът д-р Валентин Василев.
Припомняме, че преди двайсет дни на партера в местната администрация бе поставена кутия за дарения, за да има 7-годишната Еля своята незабравима Нова година. Родителите му са безработни, майката е личен асистент на Еля.
Общината се включи отделно в помощ на детето. То пътува до столицата, където след обстоен преглед стана ясно, че за да има протези, трябва да порасне още няколко години.
Отделно от това, успяхме да се свържем с български медик – професор от Горна Оряховица, който е изобретил минипротези, които реагират на биотоковете на човешкото тяло, допълни информацията днес зам.-кметът Ердинч Хасанов. Преглед на Еля при професора предстои още в началото на следващата година.
А тя, малката Еля, преди това ще посрещне различно новата година, благодарение на жеста на съпричастните към нерадостната й съдба.
А желаещите да помогнат, могат да се свържат със здравния медиатор на Еля на
тел. 0897 97 10 88.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.