Започва коледно-новогодишната програма в английския футбол

Най-натовареният период през годината в английския футбол започва днес с така наречения „боксинг дей“. Докато всички очакват подаръците под коледната елха, отборите от Висшата лига се подготвят да изиграят 30 мача в рамките на девет дни. Началото на вълнуващата коледно-новогодишна програма ще бъде поставено днес с десетте мача от 18-ия кръг.
„Стоук сити“ и „Манчестър юнайтед“ поставят началото в 14.45 часа на негостоприемният „Британия стейдиъм“. „Грънчарите“ по традиция заемат място в златната среда, докато „червените дяволи“ излизат за задължителна победа.
„Юнайтед“ се намира в серия от три поредни загуби и общо шест поредни мача без победа. Рекордьорът по титли в Англия отпадна от Шампионската лига, а във Висшата лига заема петото място, като изостава на девет точки от неочаквания лидер „Лестър“.
Мениджърът на „червените дяволи“ Луис ван Гаал е поставен под огромно напрежение и английските медии вече го обявиха за сигурен „пътник“. Той се обиди на журналистите заради писанията за бъдещето му и прекрати преждевременно официалната си пресконференция преди двубоя, а ден по-късно заяви пред клубния сайт, че отборът му незабавно трябва да се подобри.
„Няма как да скрием факта, че се намираме в много лош период. Нещата трябва да започнат да се подобряват незабавно. Можем да преобърнем тази ситуация. Най-добрият начин да излезем от този тежък период и да се подобрим е да останем задружни“, каза Ван Гаал пред MUTV.
В 17.00 часа стартира седем мача, включително най-очакваният сблъсък от кръга – между носещия се на крилете на вдъхновението „Лестър“ и продължаващия да се лута в търсене на добрите резултатите „Ливърпул“.
„Лисиците“ сензационно оглавяват Висшата лига след 17 кръга, след като до средата на април заемаха последното място и едва в края на миналия сезон се спасиха от изпадане. През този сезон отборът впечатлява с много директен, бърз и резултатен футбол.
„Лестър“ спечели 18 победи в последните си 26 мача във Висшата лига при шест равенства и едва две загуби. „Лисиците“ са в серия от десет поредни мача без поражение, а освен това са най-резултатният отбор в английското първенство.
„Ние нямаме огромната класа на отбори като „Манчестър сити“ и „Арсенал“, но се борим заедно на терена. Борим се така, сякаш всяка топка е последната. В това вярваме. От първата до последната минута за нас всяка една топка е важна“, каза още мениджърът на „Лестър“ Клауидо Раниери.
Днешният им съперник заема деветото място в класирането с цели 14 точки по-малко. „Мърсисайдци“ започна добре под ръководството на Юрген Клоп, но в последните три кръга на Висшата лига записаха две загуби и едно равенство при голова разлика 2:7.
По същото време Гуус Хидинк ще направи повторен дебют начело на „Челси“ с домакинство на високо летящия новак „Уотфорд“, а много колебливия в последните седмици „Манчестър сити“ посреща „Съндърланд“.
В 19.30 часа заемащият 17-ото място, но показващ възходяща форма „Нюкасъл“ посреща резултатния, но твърде неубедителен в защита „Евертън“. Кръгът се затваря с двубоя между неубедителния през този сезон „Саутхемптън“ и превърналия се във фаворит за титлата „Арсена“, които започват в 21.45 часа.

Програма за деня:
14.45 ч.
„Стоук сити“ – „Манчестър юнайтед“
17.00 ч.
„Борнемут“ – „Кристъл палас“
„Астън вила“ – „Уест хем“
„Челси“ – „Уотфорд“
„Ливърпул“ – „Лестър“
„Манчестър сити“ – „Съндърланд“
„Суонзи“ – „Уест бромич“
„Тотнъм“ – „Норич“
19.30 ч.
„Нюкасъл“ – „Евертън“
21.45 ч.
„Саутхемптън“ – „Арсенал“
/Dnevnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.