Над 160 информационни срещи е провел ОИЦ-Разград за 4 години

166 информационни срещи с 6766 участника е провел Областният информационен център в Разград за четирите си години съществуване в столицата на Лудогорието. 3200 души са били консултираните от експертите в офиса за кандидатстване по европроекти.
Близо 1500 са публикациите за дейността на центъра в печатните и електронните медии за това време. От тях 400 са авторски, което прави секцията на разградския ОИЦ най-пъстрата и богата в единния портал eufunds.bg. Това отчетоха пред журналисти днес от Областния информационен център в Разград – само ден преди изтичането на настоящия програмен период.
IMG_7479 (1296 x 864)Като най-голям успех управителят на центъра Юлиян Данаилов посочи разградския принос в дейността на общата информационно мрежа от 28 офиса в страната – Дните на Европа, в които се провеждат спортни състезания, че и колоездачна обиколка даже. Нещо, което колеги на разградчани са взаимствали в своите програми. Същото и с нашата инициатива, съвместно общината – бенефициент по проекта ОИЦ, за организиране на концерти с изключителни изпълнители от различни жанрове. И още нещо специално отбеляза Юлиян Данаилов – изключителният интерес към анкетата „Да направим заедно България 2020”.
Разградският информационен център е бил и най-активен в националните програми, участвал е във всичките 11 досега.
Юлиян Данаилов използва повода да благодари специално на общинското ръководство – старото и настоящото, за съпричастността към дейността на центъра – като се започне от помещението, в което е офисът, и се стигне до конкретни проекти.
В тази връзка днес от ОИЦ се похвалиха, че имат пълна проектна готовност за включване в новата програма „Добро управление“ за бъдещата дейност на ОИЦ. Програмата ще стартира след два дни – на 13 декември, ще продължи до 2018 година с перспектива да се удължи до 2020-та, а после и до 2023 година, когато ще приключат и последните започнати проекти.
Припомняме, че вчера Областният информационен център приключи последната си информационна кампания в Исперих – последната от седемте общини в Лудогорието, по време на която бяха представяни актуалните възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми: „Наука и образование за интелигентен растеж”, „Развитие на човешките ресурси”, „Иновации и конкурентоспособност” и други за периода 2014-2020 г . В срещите участваха общо 216 души.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.