Отново отложиха делото на комисията „Кушлев“ срещу алоджийката от Студенец

Днес бе изслушана съдебно-икономическата експертиза по делото на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, по-известна като „Кушлев“, срещу Ресмие Рамаданова от село Студенец.
Според направения анализ експертът Симеон Изворов е установил, че разриката между приходите на Рамаданова и разходите й е 1721 минимални работни заплати или 345 052 лв.. Липсват обаче парите, придобити от „алоджийство”. Представителят на комисията „Кушлев” заяви, че няма възражения по експертизата, но адвокатът на Рамаданова поиска да бъде изяснен въпросът защо в разходите не са включени сумите на данъчните задължения и осигурителните вноски, които са установени с ревизионен акт.
Съдия Валентина Димитрова заяви, че ще се произнесе по тези искания в тайно заседание. Делото бе отложено за 27 януари следващата година.
Припомням, че през лятото на 2013 г. Ресмие Рамаданова е сключила споразумение със съда и се е признала за виновна за неплащане на данъци в особено големи размери за периода 2009-2011 г. Според обвинението, тя е мамила с обещание за брак чужденци от Швейцария, Франция, Австрия, Турция и Германия, които ги е омайвала по интернет или по телефона. Влюбените мъже й превеждали суми чрез системата за експресни международни преводи.В иска на КОНПИ се претендират тези суми в общ размер от 231 519 лв, както и наличен лек автомобил.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.