Бейхан Касимов иска от прокуратурата 28 000 лв. обезщетение за незаконно обвинение

Иск за 28 000 лева е завел срещу Прокуратурата бившият служител в областната администрация в Разград Бейхан Касимов. Той претендира за морални вреди, нанесени му заради незаконно обвинение, по което е бил оправдан.
Днес делото бе разгледано от Окръжния съд в Разград. Според ищеца, наказателното преследване срещу него е продължило твърде дълго – от 2010 г., до февруари 2015 година, когато е произнесена оправдателната присъда.
Припомняме, че процесът срещу бившия областен управител Наско Анастасов и още осем подсъдими започна през април 2011 г., като обвиненията бяха свързани с източването на 513 000 лева за ремонт на джамии и църкви, повредени от буря-менте. На първа инстанция той завърши с четири условни и четири оправдателни присъди, като сред оневинените бе и Касимов, който заедно с още трима чиновници от областната управа е участвал в комисията, проверявала обектите.
През целия този период Бейхан Касимов изпитвал притеснение и тежки преживявания, не можел да работи и да се изхранва, срамувал се от общественото мнение и чувството му за чест и достойнство било накърнено. Това потвърдиха и двама свидетели, които бяха разпитани – Мирослав Добрев и бащата на Касимов Реджеб.
Прокурорът по делото призна, че претенцията е основателна, но според него размерът на иска е прекомерно завишен.
Съдът ще се произнесе с решение в законовия срок.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.