Три години условно за смърт на пътя

На 3 години лишаване от свобода условно с 4-годишен изпитателен срок бе осъден днес от Разградския окръжен съд 29-годишният Димитър Иванов от Гецово, заради катастрофата, при която пострада тежко и впоследствие почина 88-годишен мотопедист. Той бе признат за виновен в това, че като водач на автобус „МАН” е нарушил правила за движение, като е причинил по непредпазливост смъртта на 88-годишния Партений Камбуров. Посъдимият бе лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.
Първоначалната присъда на Иванов бе 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, но тя бе намалена с една трета, след постигнато споразумение с прокуратурата и признаване на вината от страна на подсъдимия.
Припомням, че инцидентът стана на 17 октомври миналата година след 14 часа на кръстовището между Търговищко шосе и бул. „Априлско въстание“. Автобусът, предназначен за ученически превоз, е бил празен и водачът е спрял на знак „Стоп” на кръстовището с бул.”Априлско въстание”. При тръгването си обаче не е видял насрещно движещия се мотопедист, който е пострадал при сблъсъка и на 28 октомври е починал в болницата.
Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.