Д-р Ругизан Рагуб получи наградата си за един от най-добрите общопрактикуващи лекари в държавата

Д-р Ругизан Тефик Рагуб-Сали от Разград получи днес от зам.-здравния министър Бойко Пенков наградата си за един от най-добрите общопрактикуващи лекари в държавата.
Д-р Рагуб-Сали заема девето място в престижната национална класация, направена след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни от захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и други заболявания. На церемонията днес зам.-министър Пенков уточни, че оценката е направена след тригодишно анонимно изследване на над 112 млн. прегледа.
Наградата има и парично изражение от 5000 лева. За e-Razgrad.bg д-р Ругизан Рагуб не скри, че е изключително развълнувана от признанието и че приема наградата като реална оценка за труда и грижата за хилядите пациенти в практиката й на общопрактикуващ лекар.
Разградската лекарка има над 20 годишен опит в общата медицина и защитени специалности „Вътрешни болести“ и „Хомеопатия“. Работила е в Гастроентерологичното и във Вътрешното отделение на разградската болница „Свети Иван Рилски“. Общопрактикуващ лекар е от 2003 година.
Освен д-р Ругизан Рагуб в първата национална класация на най-добрите джипита са още лекари от Дупница, Пазарджик, Панагюрище, Варна, Димитровград, Добрич, София и Омуртаг.
А днес заместник-министър Пенков обяви, че амбицията на настоящото ръководство на Министерство на здравеопазването е тази практика да продължи.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.