Иск за 409 951 лева на комисията „Кушлев” срещу трима разградчани

Окръжният съд в Разград даде ход днес на дело, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу трима разградчани: Силвия Григорова, Георги Крумов и сина му Петър Петров. Искът, за който претендира ищецът, е за 409 951 лева.
Силвия Григорова и Георги Крумов са осъдени през април 2014 година за пране на пари и сводничество. Те са признати за виновни в извършване на сделки с имущество, придобито от документни и данъчни престъпления, и от предоставяне систематически на помещения за проституция в периода 2009-2013 година. Присъдите им са условни и са постановени след споразумение на двамата подсъдими с прокуратурата.
Днес бе изслушана назначената съдебно-техническа експертиза на три имота на стойност около 200 000 лева. Заключението на вещото лице бе оспорено от адвоката на тримата ответници, тъй като според него като база за покупко-продажба на имотите не са използвани реални сделки, а обяви от местната преса. Съдът обаче счете, че експертизата е обоснована и отказа да назначи нова.
Заради отсъствието на вещото лице по назначената автотехническа експертиза, делото бе отложено за 15 декември, а експертът бе глобен с 50 лв. Назначена бе и икономическа експертиза.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.