Ще разпитват снахата на депутата Рамадан Аталай и други придружители в Мъдрево

Административният съд в Разград отложи днес делото за касиране на вота в село Мъдрево, като постанови да бъдат разпитани нови свидетели.
До тази развръзка се стигна след разпита на двама свидетели на ответника по делото Салим Мустафа, които твърдят, че в двете секции са гласували придружителите, вместо самите гласоподаватели, които останали извън тъмната стаичка. Така се стигна до искането на жалбоподателя Ибрям Алама да бъдат разпитани трима от придружителите, сред които е и снахата на депутата Рамадан Аталай – за нея се твърди, че е гласувала вместо майката на народния представител. От ответната страна също заявиха, че ще доведат останалите придружители, за да докажат твърденията си.
Отхвърлено бе другото искане на адвокатите на Мустафа за представяне на заявленията за гласуване по настоящ адрес на 13 гласоподаватели, тъй като е било несвоевременно представено.
Следващото съдебно заседание бе насрочено за 17 ноември от 14 ч.
Припомням, че в предходното съдебно заседание бяха преброени бюлетините, при което се установиха несъответствия между намерените в чувалите бюлетини за Ялама, и отчетените в протоколите на двете секционни комисии. В 21-ва секция бяха преброени от съда 162 действителни бюлетини за жалбоподателя, вместо описаните в протокола 142 действителни и 20 недействителни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.