13-годишните бадминтонистки – сребърни на държавното в Хасково

Нов успех постигнаха състезателите на Разградския бадминтон клуб на Държавното отборно първенство за момчета и момичета до 13 години в Хасково, съобщи председателят на клуба Цветан Танев.
Момчетата: Теодор Руменов, Иво Белчев, Джем Метин и Иван Стефанов и момичетата: Габриела Данкова, Невена Ненкова, Иванела Денева и Евгения Накова бяха водени от треньора Красимир Кръстев.
При момчетата участваха дванадесет отбора. След победи в групата над отборите на Брезово и Димитровград съответно с 5:0 и 3:2 нашите се класираха във финалната четворка. Там те отстъпиха съответно с 1:4, 0:5 и 2:3 от отборите на Севлиево,Стара Загора и Русе, и заслужено стигнаха до четвъртото място.
В надпревара с още тринадесет отбора момичетата завоюваха сребърните медали. Победиха безапелационно в групата, а във финалната четворка победиха с 4:1 отборите на Дупница и Севлиево и загубиха с 1:4 от отбора на Пазарджик.
Добрите изяви на нашите състезатели не останаха незабелязани от треньора на националния отбор Живко Димитров.Четирима бадминтонисти от тази възрастова група на нашия клуб /Невена, Иванела, Теодор и Иво/ бяха поканени от него за участие в квалификации за Балканското първенство.Те ще се проведат на 7-8 ноември в отново в Хасково. Пак по същото
време, но в Стара Загора за разпределение на държавните отборни титли ще се състезават седемнадесетгодишните юноши и девойки. СК,,Бадминтон – Разград” ще участва в надпреварата с отбори и в двата пола.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.